Név: |
Zöldséggel töltött csirkemell |
Kategória: |
Húsételek |
Hozzávalók: |
4 csirkemell filé,1 sárgarépa,10 dkg gomba,10 dkg z.borsó,10 dkg r.sajt,só,bors,szerecsendió,p.zöld,6 dkg liszt,5 ek.olaj,1 mk.paradicsompüré,1 dl fehérbor. |
Elkészítés: |
A zöldségeket sós vízben főzzük puhára,leszűrjük és kihűtjük,majd r.sajttal összekeverjük és fűszerezzük.A cs.mellfiléket kiklopfoljuk,enyhén megsózzuk,egyik felére halmozzuk a zöldséges masszát,majd a másik felét ráhajtuk és megtűzdeljük fogvájóval.Lisztbe forgatjuk és közepes lángon olajban megsütjük (kb.3-3 perc oldalanként).A visszamaradt zsiradékban a lisztet és p.pürét elpirítjuk,majd kevés vízzel és borral mártássűrűségűre főzzük.A fogpiszkálókat kivesszük,majd a húst ferdén felvágjuk és a boros pecsenyelével leöntve tálaljuk. |
Elkészítési idő: |
40 perc | |