Név: |
Mézestekercs |
Kategória: |
Sütemények, édességek |
Hozzávalók: |
Tészta: 50dkg liszt,7dkg zsír,20dkg porcukor,16dkg méz,3tojás,1kávéskaál fahéj,2csipet őrölt szegfűszeg,1kávéskanál szódabikarbóna,1csipet só
Töltelék: fél üveg szilvalekvár,20dkg dió |
Elkészítés: |
A liszet elmorzsoljuk a zsírral,és hozzákeverjük a porcukrot.LYukat formálunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet,két tojást,a szegfűszeget,a fahéjat,a szódabikarbónát és a sót.Jól összedolgozzuk a tésztát,és 3 részre osztjuk.Míg az egyikkel dolgozunk a többit letakarjuk. A tésztát 35-38 cm hosszúságúra és 18-20 cm szélességűre kinyújtjuk.A közepét vastagabbra hagyjukmit a szélét.A vastagabban hagyott részre szilvalekvárt teszünk,és körberakjuk dióval.Ráhajtjuk a két szélét a közepére,jól rányomkodjuk és megkenjük felvert tojásssal. A 3 rudat enyhén zsírozott tepsibe tesszük. |
Elkészítési idő: |
45 perc | |