Név: |
Madártej |
Kategória: |
Sütemények, édességek |
Hozzávalók: |
1/2 l.tej,4 tojás,5 ek.p.cukor,1/4 rúd vanília. |
Elkészítés: |
Szélesebb lábosban felforraljuk a tejet,2 k.p.cukorral és vaníliával (vagy van.cukorral).A t.fehérjékből kemény habot verünk,kanalanként a fővő tejbe szaggatjuk.3 percig főzzük,majd megfordítva,a másik felét is főzzük.A habgaluskákat szűrőlapáttal kivesszük,a tejet pedig levesszük a tűzről.A 4 t.sárgáját 3 ek.cukorral habosra keverjük,a tejet,amelyben a habgaluskák főttek,átszűrve hozzáadjuk,és kis lángon vagy gőz fölött,állandóan keverve addig főzzük,amíg sűrűsödni nem kezd. A tűzről levéve tovább keverjük,míg egy kissé nem hűl,a vaníliarudat kivesszük.Ekkor üvegtálba öőntjük,és a galuskákat a tetejére rakjuk.Jól lehűtve tálaljuk.A galuskákat megtűzdelhetjük vékonyra vágott,hámozott mandulával is.Reszelt csokoládéval is meghinthetjük. (Készíthetünk kávés-madártejet is a fenti módon,csak a főtt,erős feketekávét hozzá kell kavarni a t.sárgájához.) |
Elkészítési idő: |
30 perc | |