Név: |
Aszalt szilvával töltött pulykamell |
Kategória: |
Húsételek |
Hozzávalók: |
60 dkg pulykamellfilé, 2 db zsemle langyos fele tej-fele vízben áztatva, 12 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg darált dióbél, 2 db tojás, só, törött fehér bors, szerecsendió, 3 cl konyak |
Elkészítés: |
1.) A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk. 2.) A zsemléket beáztatjuk ételízesítővel ízesített, langyos fele tej-fele víz keverékbe. 3.) Könnyedén kifacsarjuk a zsemléket, és hozzáadjuk a 2 tojást, az őrölt diót és a kockára vágott aszalt szilvát. 4.) A tölteléket sóval, borssal, szerecsendióval és a konyakkal ízesítjük, majd egyenletesen elosztjuk a 4 szelet filén. 5.) A szeleteket ezután szivar alakban feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és tepsibe rakjuk. 6.) Húsleveskockából készült húslevest rakunk alá, és tálalás előtt 30 perccel közepes lángon a sütőben megpároljuk. | |